| Werkgeluk

| Persoonlijke Ontwikkeling

Werkgeluk is meer dan plezier in het werk. Een vaste beschrijving kent de term niet, maar het is een geluk en plezier dat het werk jou als werknemer geeft. Dit gaat verder dan ‘een leuke baan’. Het is werk waar je voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en genoeg positieve sociale interacties en steun ontvangt.

Het is werk waarvan je oplaadt en van wordt gemotiveerd. Ook is het niet simpelweg jouw baan van 9 tot 5 afdraaien en wachten op het weekend. Het is een manier van werken waarvan je energie krijgt en een positieve bijdrage levert aan jouw leven en geluksgevoel.

Welke factoren zijn bepalend bij werkgeluk?

Iets doen wat je leuk vindt, betekent niet dat het werk is waar je ook energie van krijgt. Er zijn meerdere bepalende factoren die werkgeluk beïnvloeden. Je kunt het zien als een goede balans van deze factoren. Zo kan een gebrek aan verantwoordelijkheid of juist een goed portie verantwoordelijkheid van groot belang zijn voor jouw geluk op het werk.

Dat jouw aanwezigheid zin heeft en jouw taken zinvol zijn voor het bedrijf en jouw persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk. Je bent niet één van de zoveel werknemers, maar je bent een zeer waardevolle kracht.

Ruimte om te groeien binnen jouw functie is ook erg bepalend. Je zit niet tot jouw pensioen vast aan een functie, maar je hebt de mogelijkheid om te groeien als persoon en op het gebied van jouw carrière. Een cursus volgen binnen het bedrijf of in jouw eigen tijd geeft meerwaarde aan jouw werk. Jouw werk blijft uitdagend en zelf blijf je vernieuwen.