duurzame inzetbaarheid

Meer werkplezier en een hogere productiviteit!

Meer werkplezier en een hogere productiviteit!

Wat betekent duurzame inzetbaarheid?
Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven doorlopend over daadwerkelijk realiseerbare mogelijkheden alsmede over de voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren.

Hoe werkt duurzame inzetbaarheid?
Medewerkers moeten langer voor de organisatie én de arbeidsmarkt behouden blijven. Doorwerken tot je 67e jaar moet een normale zaak worden. Om dat te bereiken kun je als werkgever duurzame inzetbaarheid voeren. Duurzame inzetbaarheid houdt medewerkers langer productief, gezond, gemotiveerd en betrokken.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?
In een snel veranderde wereld van globalisering en flexibilisering is de concurrentie tussen bedrijven steeds heviger. Verandering is de norm geworden. Wie niet verandert of niet snel genoeg verandert, valt af. Dat geldt voor bedrijven en zeker ook voor hun medewerkers. Om deze trend te kunnen volgen zullen medewerkers gedurende hun gehele loopbaan gezond, energiek, betrokken, gemotiveerd en met veel plezier naar hun werk moeten gaan.

Kortom: werken aan duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat je aangesloten blijft bij de economische en technologische ontwikkelingen en dat de medewerkers meer werkplezier ervaren, minder vaak ziek zijn en meer produceren.

Weten of duurzame inzetbaarheid jou kan helpen?